Om mig

Jag har jobbat aktivt i industrin i snart 12 år och ser mig själv som en kreatör med en bred och djup erfarenhet. Jag har jobbat med kunder och företag i Sverige, Finland, USA, Nya Zealand och Australien. Jag har haft fasta tjänster och frilansat. Jag har arbetat som Senior Designer, Digital Art Director och Orignalare. På så sätt har jag känt på de viktigaste delarna av den grafiska processen.

Under de senaste sju åren har jag jobbat som Senior Designer på en designbyrå i Melbourne, Australien. Där jobbade jag med ett team av designers och programmerare. Mitt arbete var 50% digitalt och 50% print. De senaste 2,5 åren har jag jobbat som Digital Art Director på DigitasLBi (numera Publicis.Sapient) i Malmö, där mitt arbete har varit enbart i den digitala transformations världen. Jag har på så sätt en djup förståelse för både digital design och print design. Har kunskap i grundläggande HTML, WordPress och UX/UI.

Jag älskar vad jag gör. Brinner. Man lär sig något nytt varje dag och möter ständigt nya utmaningar som designer. Jag finner ett stort nöje i att tolka, läsa och förverkliga kunders tankar och visioner. Mina år i branschen har gett mig en säkerhet när jag planerar ett projekt. Jag är noggrann, lyhörd, tålmodig och jag jobbar snabbt och målmedvetet. Både under stress, press och på måndagsmorgnar.

Utbildning

2004-2006
Advanced Diploma of Multimedia
RMIT University
Melbourne, Australia

2002-2004
Bachelor of Graphic Design
RMIT University
Melbourne, Australia

2001-2002
Ekonomisk Historia
Malmö Högskola
Malmö, Sverige

Arbetsliv

2016-
DigitasLBi
Malmö, Sverige
Digital Art Director

2008-2015
i2 Graphics
Melbourne, Australia
Senior Designer

2007-2015
Uniform Design
Melbourne, Australia
Eget företag

2006-2008
CorePrint
Melbourne, Australia
Orginalare/Prepress

Andra färdigheter

Pratar flytande
Australienska och Engelska

Exempel:
Sparky – Electrician
G’day – How do you do
Ankle biter – Small child
Lightning Internet – Dial up
Knife – Sword

Annat

Aldrig tappat min plånbok.
Stressuthållig.
Bra i köket. Kan diska.
Teamplayer.
Snabblärd.
Tycker om att lyssna.
Artig.